Ana Sayfa Vergi Ayakkabı imalatçıları ürün teslimlerinde kullandıkları kutular için GEKAP beyannamesi vermeli midir?

    Ayakkabı imalatçıları ürün teslimlerinde kullandıkları kutular için GEKAP beyannamesi vermeli midir?

    Kutu, koli ve poşet kullananlar Gekap beyannamesi vermelidir.

    685
    0
    Ayakkabı imalatçısı olan firmamızda ürettiğimiz ayakkabıları teslim ederken kutu, koli kullanılmaktadır. Gekap beyannamesini imalatçı olan firma mı yoksa ayakkabıyı satın alan toptancı mı bildirimelidir?

    Kutu, koli ve poşet kullananlar Gekap beyannamesi vermelidir.

    Örneğinizdeki ayakkabıları kim kutuya koliye koyuyor ise o GEKAP beyannamesini o vermelidir.

    Detay bilgi için aşağıdaki linkdeki Rehberi inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1738/Mevzuat-Dosya/01072020-gekap-rehberi.pdf


    İşletme defterine tabi kişi oto yağ değişimi yapmaktadır ve çevre ve şehircilik bakanlığına kaydı bulunmamaktadır. Toptancısından aldığı madeni yağın değişiminde çıkan atık yağı biriktirip yetkili atık yağ toplayıcısına belge karşılığında teslim etmektedir. Bu teslimler için gekap beyannamesi vermeli midir?

    Gekap beyannamesi, verilmesi gerekir. 

    Detay bilgi için aşağıdaki linkteki Rehberi inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1738/Mevzuat-Dosya/01072020-gekap-rehberi.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikResim ve moda, ayakkabı tasarım çalışmalarının eser istisnasından yararlanıp yararlanamayacağı
    Sonraki İçerikTOBB: “KOBİ’lerimizi yeni teknolojiler üretme sırasında yalnız bırakmayacağız

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz