Ana Sayfa Vergi Ay içinde zorunlu BES sisteminden ayrılan personelin BES kesintisi aylık mı, günlük...

Ay içinde zorunlu BES sisteminden ayrılan personelin BES kesintisi aylık mı, günlük mü hesaplanır?

1367
0

Zorunlu BES sistemine tabi iki çalışanımız 15 Mart tarihi itibarı ile sistemden ayrıldı. Mart ayının bordrosunda 15 günlük zorunlu BES kesintisi mi yapacağız yoksa mart ayında ayrıldıkları için bordroda BES kesintisi yapmayacak mıyız?

BES kesintisi işçinin hak ettiği ücretin %3 olarak hesaplanmalıdır. Fiili çalışması ne kadarsa çalışılan gün hak edilen ücret ve %3 BES kesintisi yapılmalıdır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

BES kesintisini personellerimiz nasıl iptal edebilirler?

 

Çalışan sayımız 5 kişi olduğunda BES kapsamına dâhil oluyor muyuz?

 

BES (Bireysel emeklilik sigortası) primlerini gelir vergisinden düşebilir miyim?

 

Önceki İçerik2018 Aralık ayı sonu itibariyle çalışan sayımız 5 kişi oldu. Ne zaman bireysel emeklilik sistemine dahil olacağız?
Sonraki İçerikEmeklilik hesaplanmasında 18 yaşından önceki sigortalılık günleri geçerli sayılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz