Ana Sayfa Dünya Avusturya Hükümeti Covid-19 Salgını Kapsamında Üç Yeni Ekonomik Yardım Paketi Açıkladı

    Avusturya Hükümeti Covid-19 Salgını Kapsamında Üç Yeni Ekonomik Yardım Paketi Açıkladı

    452
    0

    Avusturya Federal Maliye Bakanlığı, ülke ekonomisinin korona virüs sürecini daha rahat atlatmasına yönelik üç ilave yardım paketi açıklamıştır. Yardımlar kapsamında, şirketler daha yüksek oranda desteklenecek olup, korona kısıtlamalarına bağlı nedenlerle ekonomik krizden dolaylı olarak etkilenen şirketler için yardım ödemeleri gerçekleştirilecektir.

    Avusturya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Sayın Gernot Blümel‘in Avrupa Birliği nezdindeki girişimleri sonucunda desteklerdeki tavan seviyelerinin yükseltildiği belirtilmiştir. Bu kapsamda, Avusturya hükümeti, ülkedeki şirketlerin yardımlardan en üst seviyede faydalanması amacıyla ulusal düzeydeki yasal düzenlemeleri hızlı bir şekilde gerçekleştirdiğini açıklamıştır.

    Bu bağlamda, ilk yardım paketi olarak, sabit giderleri desteklemek amacıyla daha önce şirket başına 800 bin Avro olan üst sınırın 1,8 milyon Avro‘ya, ciro kayıp desteği üst sınırının ise 3 milyon Avro‘dan 10 milyon Avro‘ya yükseltildiği ifade edilmiştir.

    Maliye Bakanı Blümel, eski sistemde orta ölçekli şirketlerin üst yardım sınırına kısa sürede ulaşması ve yardım miktarının yetersizliği nedeniyle firmaların ayakta kalmakta zorlandığını belirterek, eski yardım sistemi kapsamında 670 şirketin üst yardım sınırına ulaştığını ve bu şirketlerde 300 bin çalışan olduğunu açıklamıştır. Blümel, yardım miktarı üst sınırlarının yükseltilmesi ile bu şirketlerin likiditelerinin garanti altına alınacağını ve istihdamın korunacağını vurgulamıştır.

    Diğer yardım paketi kapsamında, Kasım 2020 – Haziran 2021 dönemi arasında, bir ay içerisinde en az %40 satış kaybı yaşayan şirketler için belirli koşullarla anılan aydaki satış kayıplarının %30’unun (azami 60 bin Avro‘ya kadar) desteklenmesine karar verilmiştir. Söz konusu yardım kapsamında şirketlerin korona virüsten doğrudan veya dolaylı olarak etkilenmesine bakılmaksızın satış kaybına göre destek verileceği ifade edilmiş olup, anılan desteğe ilişkin taleplerin 16 Şubat 2021 tarihi itibariyle alınmaya başladığı vurgulanmıştır.

    Son yardım paketi çerçevesinde, 2020 yılı Kasım veya Aralık aylarında bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarında en az %40 kayıp yaşayan, cirolarının %50’si korona virüsten dolaylı kapanan iş yerleriyle alakalı olan, ancak sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle doğrudan kapanması gerekmeyen şirketler için gelir yenileme desteği sağlanmaktadır. Desteklerden 16 Şubat 2021 tarihi itibariyle 30 Haziran 2021 tarihine kadar yararlanmak mümkündür.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı/Viyana Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİTO: İstanbul’da restoran ve kafelerin de dahil olduğu hizmetler sektörüne verilecek en büyük teşvik, 1 Mart’ta kademeli normalleşmeye geçmek olacak
    Sonraki İçerikMesleki eğitimde Ar-Ge merkezlerine verilen destek miktarı 23 milyon 170 bin liraya ulaştı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz