Ana Sayfa Haberler Avusturya dijital platformlara vergi uygulayacak

Avusturya dijital platformlara vergi uygulayacak

810
0

Avusturya, Çarşamba günü yapılan Genel Kurul toplantısının akabinde teknoloji şirketlerine uygulayacağı vergi oranını yüzde 3’ten yüzde 5’e yükseltme kararı aldı.

Finans Bakanı Hartwig Loeger tarafından yapılan açıklamada planlanan vergi uygulamasının 2020 yılından itibaren geçerli olmak üzere 25 milyonu Avusturya’dan olmak üzere toplamda 750 milyon Euro satış gerçekleştiren teknoloji firmalarına yönelik olacağı belirtildi.

Loeger, söz konusu düzenleme ile vergilendirme alanında eşitlik sağlanacağını vurguladı.

Ayrıca dijital platformlara zorunlu Katma Değer Vergisi de uygulanacağı belirtildi.

Hükümet ise yeni düzenlemeler ile 200 milyon Euro elde edileceğini öngörüyor.

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMart 2019 Fiyat Gelişmeleri – TCMB
Sonraki İçerikKurumlar Vergisi Beyanında Özellikli Durumlar – EĞİTİM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz