Ana Sayfa Dünya Avustralya’da tüketici fiyat endeksi Aralık 2019’da %0,7 arttı

Avustralya’da tüketici fiyat endeksi Aralık 2019’da %0,7 arttı

597
0

Avustralya’da tüketici fiyat endeksi Aralık 2019’da %0,7 arttı

Avustralya İstatistik Bürosu’nun yayınladığı verilere göre, Avustralya’da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Aralık 2019 çeyrekte %0,7 arttı. Eylül 2019 çeyreğindeki %0,5’lik artıştan sonraki yükselme oldu.

Aralık 2019 çeyreğinde en önemli fiyat artışları tütün (%+8,4), yurtiçi tatiller, seyahat ve konaklama (%+7,3), otomotiv yakıtı (%+4,4) ve meyvede (%+6,8) oldu.

Bu çeyrekte en önemli fiyat düşüşleri uluslararası tatiller, seyahat ve konaklama (%-2,9) ve kadın giysilerinde (%-2,5) kaydedildi.

Kuraklık koşulları, çeşitli gıda ürünlerinin fiyatlarını etkilemektedir. Sığır eti ve dana eti (%+2,9), süt (%+1,7) ve peynir (%+2,4) fiyat artışlarıyla bu çeyrekte gıda fiyatları %1,3 arttı. Hem kuraklıktan gelen etki hem de düşük mevsimsel arz, bu çeyrekte meyve fiyatı artışlarına (%+6,8) katkıda bulundu.

TÜFE yıl boyunca %1,8 artarak Aralık 2019 çeyreğine yükseldi. Bu, Eylül 2019 çeyreğine göre %1,7’lik bir artışa işaret ediyor.

Yıllık enflasyon kısmen konutla ilgili giderler için bazı fiyat düşüşleri nedeniyle hafiflemiştir.


Kaynak: Avustralya İstatistik Bürosu / Link: https://www.abs.gov.au/ausstats/abs%40.nsf/mediareleasesbyCatalogue/902A92E190C24630CA2573220079CCD9?OpenDocument
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAhşap yakma ile yapılan resim ve ahşap oyma sanatından elde edilecek kazancın vergilendirilmesi.
Sonraki İçerikÖdenmeyen SGK prim borcu gelir vergisi stopaj teşvikinden yararlanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz