Ana Sayfa Dünya Avustralya’da konut kredi taahhütlerinin değeri Aralık 2019’da %4,4 arttı

Avustralya’da konut kredi taahhütlerinin değeri Aralık 2019’da %4,4 arttı

587
0

Avustralya’da konut kredi taahhütlerinin değeri Aralık 2019’da %4,4 arttı

Avustralya İstatistik Bürosu’nun yayınladığı verilere göre, konut için yeni kredi taahhütlerinin değeri, Aralık 2019’da mevsimsellikten arındırılmış olarak %4,4 oranında arttı.

2019’un ikinci yarısında konut için yeni kredi taahhütlerinin değerindeki güçlü büyüme ile, serinin Mayıs 2019’daki en son düşük noktadan %20,7 arttığı görüldü. Kendi evinde oturanların konutları için yeni kredi taahhütleri, Mayıs 2019’dan bu yana %22,8 artışla bu büyümenin en büyük itici gücü oldu.

Yatırımcı konutları için yeni kredi taahhütlerinin değeri, son altı aydır yukarı doğru bir yön izlerken, Mart 2017 zirvesinden gerilemeye başladı.

İlk üç ay içindeki ilk konut alıcı faaliyetini durdurarak, ilk konut alıcılarına kredi taahhüdü sayısı Aralık ayında %6.2 arttı.

Kişisel mali sabit vadeli kredi taahhütlerinin değeri, Kasım ayında %1,1’lik düşüşün ardından Aralık ayında %3,5 oranında arttı. Bu oran Aralık 2018’de %7,9 oranında artmıştı.

Trend açısından, inşaat için işletmelere verilen yeni kredi taahhütlerinin değeri Aralık ayında %0.2 düştü. Mülk satın almak için işletmelere verilen yeni kredi taahhütlerinin değeri ise %0,5 düştü.


Kaynak: Avustralya İstatistik Bürosu / Link: https://www.abs.gov.au/ausstats/abs%40.nsf/mediareleasesbyCatalogue/CD780691805A926CCA25839E001987B5?OpenDocument
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 Yılı için Asgari Ücret Kaç TL uygulanacaktır?
Sonraki İçerikE-İhale sisteminde vermiş olduğum tekliften vazgeçebilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz