Ana Sayfa Muhasebe Avukatlık hizmetine istinaden düzenlenen makbuzlarda stopajı hesaplanmalı mıdır?

    Avukatlık hizmetine istinaden düzenlenen makbuzlarda stopajı hesaplanmalı mıdır?

    Meslek odaları aldıkları gelirler için alındı makbuzu mu düzenleyecek yoksa e-serbest meslek makbuzu mu?, Şahıslara verilen avukatlık hizmetlerinde stopaj olacak mı?

    511
    0

    Avukatlık hizmeti aldık. Tarafımıza 1.000 TL’ lik e-smm düzenlendi. Fakat stopajsız düzenlendi. Bu şekilde işleme alabilir miyiz?

    Sizin işiniz ile ilgili olmak üzere verilecek avukatlık hizmeti için düzenlenecek e-smm de % 20 gv stopajı yapılacaktır.

    Gemi mühendisleri odası mükellefimin bankasına gelen gelir/bağışları için ayrıca bir makbuz kesmesine normalde gerek bulunmamaktadır. Gelir makbuzlarının noter tasdiki ya da Maliye kaşesi olmasının zorunluluğu var mıdır?

    Oda almış olduğu bağış için odanın amblemi olan makbuz düzenleyecektir. e-makbuz düzenlenmez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKurumlar Vergisi Kanununun 32/A maddesine göre yeniden değerleme konusu
    Sonraki İçerik8 ayda sabit yatırımlar geçen seneye göre %32 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz