Ana Sayfa Vergi Avukatlar müvekkilleri adına yaptıkları masraflar için düzenleyecekleri serbest meslek makbuzlarında stopaj hesaplanmalı...

    Avukatlar müvekkilleri adına yaptıkları masraflar için düzenleyecekleri serbest meslek makbuzlarında stopaj hesaplanmalı mıdır?

    Serbest meslek erbapları Fatura değil e-smm düzenler. Müşteriden tahsil edilecek gider karşılıkları veya müşteri adına yapılan harcamalar için düzenlenecek e-smm da GV stopajı yapılmaz. % 18 KDV hesaplanır.

    540
    0
    Bir avukat müvekkili adına yaptığı masraflar için yansıtma faturası kesmesi gerektiğinde stopajlı mı keser stopajsız mı keser?

    Serbest meslek erbapları Fatura değil e-smm düzenler. Müşteriden tahsil edilecek gider karşılıkları veya müşteri adına yapılan harcamalar için düzenlenecek e-smm da GV stopajı yapılmaz.

    % 18 KDV hesaplanır.


    Özel istihdam bürolarının internet üzerinden üye girişi yaparak ilan kaydetmek, ilanları yayınlamak, işçi portföyünü talep edenlerle ücret karşılığı paylaşmak gibi genel faaliyet amacına uygun konularda faaliyet gösterdiğinde E-arşiv faturası ya da E-Fatura kullanmak zorunluluğu bulunmakta mıdır?

    5.000/30.000 TL kuralına göre e-arşiv fatura düzenlemek zorundadır. E-fatura ise 5 milyon ciro kuralına tabidir. Detay için aşağıdaki linki inceleyiniz. https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/e_uygulamalar_tablo_ozet.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikArızi kazançlardaki Gelir Vergisi istisnası 2021 yılı için 43.000 TL olarak uygulanacak
    Sonraki İçerikEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Küresel durgunluğa rağmen yenilenebilir enerji sektörüne yapılan yatırımlar durmadı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz