Ana Sayfa Dünya Avrupa’da ÜFE aralık ayında hızlı arttı

    Avrupa’da ÜFE aralık ayında hızlı arttı

    518
    0

    Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi’nin 2021 yılı aralık ayı ÜFE verilerini yayımladı.

    Buna göre, hem AB hem de Avro Bölgesi’nde ÜFE, aralıkta bir önceki aya göre yüzde 2,9, 2020’nin aralık ayına kıyasla da yüzde 26,2 artış gösterdi.

    ÜFE, 2021 yılı genelinde 2020’ye göre AB ve Avro Bölgesi’nde yüzde 12,2 yükseldi.

    ÜFE, aralık ayında önceki aya kıyasla İrlanda’da yüzde 13,3, Estonya’da yüzde 12,7 ve Yunanistan’da yüzde 8 arttı.

    AB ülkeleri arasında ÜFE, aralıkta yıllık bazda ise en fazla yüzde 99,2 ile İrlanda’da, yüzde 58,9 ile Danimarka’da ve yüzde 42,3 ile Romanya’da yükseldi.

    ÜFE, Almanya’da yüzde 23,6, Fransa’da yüzde 17,7, İtalya’da yüzde 27,8 ve İspanya’da yüzde 35,9 olarak belirlendi.

    Söz konusu dönemde AB ülkelerinde yıllık bazda üretici fiyatları enerji sektöründe yüzde 71,9, sanayide yüzde 26,2 ve ara mallarında yüzde 18,9 artış gösterdi.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKentsel dönüşümde desteğin artırılması dönüşümü hızlandıracak, sektörü canlandıracak
    Sonraki İçerikKüresel gıda fiyatları ocakta aylık bazda yüzde 1,1 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz