Ana Sayfa Şirketler Avrupa’da Üç Kapılı Otomobil Artık Üretilmeyecek!!!

Avrupa’da Üç Kapılı Otomobil Artık Üretilmeyecek!!!

1547
0

Üç kapılı hatchback modeller artık Avrupa’da üretilmeyecek. Üç kapılı otomobillerin satışı %10 geriledi.

Batı Avrupa binek otomobil pazarında tüketici tercihleri değişmeye başladı. Son yıllarda SUV araçlara talep artarken üç kapılı hatchback otomobillere ilginin azaldığı gözlemlendi. JATO verilerine göre 2007 yılında Avrupa’da trafiğe çıkan araçların %15’i, 2009 yılında %17’si üç kapılı modeldi.

Genellikle üç kapılı modelleri gençler ve yeni evli çiftler tercih ediyordu. Yaşanan finansal krizler nedeniyle tüketici beklentileri ve taleplerinde değişiklikler meydana geldi ve tüketiciler artık SUV (spor amaçlı taşıt) araçları daha çok talep etmeye başladılar. Talepteki değişimler nedeniyle 2016 yılında üç kapılı araç modellerinin pazar payı %10 gibi yüksek oranda düşerek %6,3’e geriledi.  2016 yılında üç kapılı otomobil satışları 961 bin adete indi.

B segmentinin popüler modelleri Renault Clio, Fiat Punto ve Nissan Micra’nın üç kapılı modelleri piyasada satılmıyor. Sadece beş kapılı versiyonları var.

Sadece bazı markaların sadece üç kapılı olarak ürettiği modeller hâlâ talep görmeye devam ediyor. Doğuştan üç kapılı modellerin başında Fiat 500, Smart Fortwo, Opel Adam, DS 3, Volkswagen Beetle, Ford Ka ve Volkswagen Scirocco geliyor.


Yasal Uyarı:
Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİşverenlere Verilecek Asgari Ücret Desteği Soru Cevap
Sonraki İçerikKayıtdışı İstihdam Oranı – 2002 – 2016 Dönemi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz