Ana Sayfa Haberler Avrupa Parlamentosu E-Ticaret için KDV Önerisini Onayladı

Avrupa Parlamentosu E-Ticaret için KDV Önerisini Onayladı

589
0

Avrupa Parlamentosu E-Ticaret için KDV Önerisini Onayladı

Avrupa Vergi Danışmanları Federasyonu ETAF’ın haberine göre, 14 Kasım 2019 tarihinde Avrupa Parlamentosu, 2006/112 sayılı Direktifi değiştirme önerisini kabul etti. Taslak olarak kabul edilen öneriye dayanarak, eBay ve Amazon gibi pazarlama platformları, vergi idareleri tarafından KDV hesaplamasını desteklemek amacıyla, arayüzlerini kullanarak yapılan satışlarla ilgili verileri toplamaktan sorumlu olacak. Bazı tahminler, e-ticaret faaliyetlerinden tahsil edilemeyen KDV gelirinin AB içinde yıllık 5 milyar Euro olduğunu vurguluyor. Konsey, bu direktif hakkında uygulama için nihai kararı verecek.


Kaynak: Avrupa Vergi Danışmanları Federasyonu- ETAF / Link: https://www.etaf.tax/index.php/newsarea/152-weekly-tax-news-18-november-2019
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSerbest bölgeler için kamulaştırma yapılabilir mi?
Sonraki İçerikSerbest bölgelerdeki muafiyet ve teşvikler nasıl belirlenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz