Ana Sayfa Vergi Avrupa birliği katılım öncesi yardım aracı anlaşması kapsamında yapılan teslimlerimizi KDV beyannamemizde...

    Avrupa birliği katılım öncesi yardım aracı anlaşması kapsamında yapılan teslimlerimizi KDV beyannamemizde hangi kod ile bildirmeliyiz?

    Turizm seyahat acentasındaki araç satışı turizm payı beyannamesinde beyan edilecek mi?

    932
    0

    6647 sayılı kanun ile onaylanması uygun bulunan çerçeve anlaşmasının 28/2 maddesi gereği yapılan teslimler (milli eğitim bakanlığına kesilen bir fatura) kdv beyanında “tam istisnalar kısmında 314 kodu ile mi; yoksa diğer istisnalar kısmında-441-kodu ile mi beyan edilmelidir?

    314 kod kullanılmalıdır.

    Turizm seyahat acentasındaki araç satışı turizm payı beyannamesinde beyan edilmeli midir?

    Hayır. Elde edilen gelir Turizm geliri değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAsgari geçim indirimi dışında firma tarafından çalışanlarına yapılan çocuk yardımları vergiye tabi midir?
    Sonraki İçerik3 Aylık MuhSgk gönderimi yapan firmalar ara dönemde personel alımı yaptığında MuhSgk beyannamesini nasıl göndermelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz