Ana Sayfa Duyurular Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Programı ve Proje Destekleri

Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Programı ve Proje Destekleri

738
0

Ufuk2020 Destekleri

Ufuk2020, 80 Milyar Avro’luk dev finansmanıyla dünyanın en büyük bütçeli araştırma ve inovasyon programı!

İlgi duyduğunuz alandaki Ufuk2020 Destekleri‘ni etkin bir şekilde kullanmak için yukarıdaki sekmelerde yer alan Avrupa Teknoloji Platform ve Ağları‘ndan ilgili olduklarınıza üye olup alanınızdaki faaliyetleri takip edebilirsiniz. Açık Çağrılar sekmesinden, başvurabileceğiniz fon mekanizmaları hakkında bilgi aldıktan sonra TÜBİTAK Ufuk2020 Destek ve Ödülleri‘ne başvurabilir, böylece projenizin Ufuk2020’deki başarı şansını artırabilirsiniz.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (Information and Communication Technologies‒ICT) alanı, AB Ufuk2020 Programı, Endüstriyel Liderlik ve Rekabetçilik bileşeni kapsamındaki Kolaylaştırıcı ve Endüstriyel Teknolojiler ana başlığı altında yer almaktadır.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanıyla amaçlanan; inovasyona ve yaratıcılığa destek sağlanarak Avrupa sanayiinin rekabet edebilirliğinin sürdürülebilmesidir. Dolayısıyla,  alandaki teknolojik inovasyona liderlik etmek kritik bir önem taşımaktadır. Bu bağlamda, Ufuk2020 programı içerisindeki Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanı altında verilen desteklerle, anahtar teknolojiler liderliğinin sürdürülmesi ve pazara yakın ürünler oluşturulması hedeflenmektedir.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanının iki Etkinleştirici Anahtar Teknolojisi (Key Enabling Technologies‒KET) olan Mikro ve Nano-Elektronik ile Fotonik araştırma başlıkları, teknolojik gelişimin hızlanmasında ve inovatif ürünler yaratılmasında önemli ve hızlandırıcı bir role sahiptir. Ayrıca bu başlıklar, diğer alanlarda yer alan araştırma başlıklarından daha yüksek getiri sağlayarak, Avrupa’nın sürdürülebilir rekabetçiliğine katkıda bulunmaktadır.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanı, tüm bu bilimsel ve teknolojik alanların gelişmesi için araçlar sunmaktadır.  Gelişmiş ülkeler gibi gelişmekte olan ülkelerden araştırma ortaklıklarının da program kapsamında teşvik edilmesi, sözkonusu araçların başında yer almaktadır. Bu anlamda, endüstriyel liderlikler gerçekleştirmede, inovasyona ve ekonomik büyümeye olan hayatî katkıları nedeniyle KOBİ’lerin katılımları alan tarafından desteklenmektedir.

Öte yandan, Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanının toplum üzerindeki dönüştürücü rolü kapsamındaki amacı, alana sağlanan destekle araştırma ve inovasyon faaliyetlerinin toplum tarafından benimsenmesidir.  Alanın hedef kitlesi kullanıcıların ve vatandaşların dâhil olduğu bir evrendir.

ICT araştırma başlıkları şunlardır:

  •     Yeni Nesil Bileşenler ve Sistemler
  •     İleri Hesaplama ve Bulut Bilişim
  •     Geleceğin İnterneti
  •     İçerik Teknolojileri ve Bilgi Yönetimi
  •     Robotik
  •     Mikro ve Nano Elektronik, Fotonik
  •     Nesnelerin İnterneti, Inovasyon ve Girişimcilik Faaliyetleri
  •     Geleceğin Fabrikaları (Factories of The Future–FoF )
  •     AB-Brezilya Araştırma ve Geliştirme İşbirliği–İleri Siber Altyapılar
  •     AB-Japonya Araştırma ve Geliştirme İşbirliği–Haberleşme Ağları
  •     AB-Kore Araştırma ve Geliştirme İşbirliği–5G, Nesnelerin İnterneti

Alan Toplam Bütçesi: 8 Milyar Avro

 


Kaynak: ufuk2020.org.tr
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikMarina Abramović: Performansı Belgelemek (Sanat Tarihi / Global Çağdaş Sanat)
Sonraki İçerikHisse Sulandırma (Finans ve Sermaye Piyasaları)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz