Ana Sayfa Dünya Avro Bölgesinde İmalat PMI Şubat Ayında Artan Taleple Birlikte Yükseldi

    Avro Bölgesinde İmalat PMI Şubat Ayında Artan Taleple Birlikte Yükseldi

    372
    0

    IHS Markit Avro Bölgesi nihai imalat PMI endeksi, 2021 Şubat ayında 54,8’den 57,9’a yükselerek son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca, 57,7 olan ilk tahmini de aşan Şubat ayı PMI verisi kayıtların tutulmaya başladığı 20 yıllık dönemin en yüksek değerlerinden biri olarak kaydedildi. Ancak karantina önlemlerinin tedarik zincirlerini sekteye uğratması nedeniyle, hammadde bulmakta zorlanan fabrikaların teslimat sürelerinde uzamalar yaşandı.  Hammadde kıtlığı sonucu hammadde fiyatlarında neredeyse son 10 yılın en yüksek artışı gerçekleşti.  Girdi fiyatları alt PMI endeksi 68,3’ten 73,9’a yükseldi.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKimler ticari kazanç, kimler serbest erbabıdır?
    Sonraki İçerik7256 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan geçici vergi yıllık gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz