Ana Sayfa Dünya Avro Bölgesinde ekonomik güven endeksi, son 21 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

    Avro Bölgesinde ekonomik güven endeksi, son 21 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

    370
    0

    Aşılanmadaki hızlanmanın yeniden açılımı desteklemesi ve perakende ve hizmetler başta olmak üzere bütün sektörlerde moralin yükselmesi ile Avro Bölgesinde ekonomik güven endeksi, son 21 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Avrupa Komisyonu tarafından 19 ülkede yapılan anket sonuçları bölgede iyimserliğin yükseldiğini gösterdi. Mayıs ayında 114,5 olan Güven Endeksi Haziran ayında 117,9’a yükselerek 116,5 olan Reuters anketi tahminini aştı. Avro Bölgesi’nde GSYH’nin üçte ikisini oluşturan hizmet sektöründe iyimserlik çok daha iyi oldu ve alt endeks Haziran’da 11,3’den 17,9’a yükseldi. Perakende sektörü güven endeksi ise 0,5’den 4,5’e yükseldi.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Hedefimiz, ülkede tüketilen doğal gazın yüzde 20’sini yer altında depolayabilmek
    Sonraki İçerikTürkiye’nin İlk ‘İşitme Engelliler İletişim Merkezi’ Açılacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz