Ana Sayfa Duyurular ATO Başkanı Baran: İşletmeler için Uzun Vadeli, Düşük Faizli, Belirli Bir Süre...

ATO Başkanı Baran: İşletmeler için Uzun Vadeli, Düşük Faizli, Belirli Bir Süre Geri Ödemesiz Yeni Kredi Desteği Verilmeli

571
0

ATO BAŞKANI BARAN: “PANDEMİ SÜRESİNCE KAMU BANKALARIMIZ REEL SEKTÖRE KESİNTİSİZ DESTEK VERDİ. BU DESTEĞİN DEVAM EDEREK, KREDİ TAKSİT ÖDEMELERİNİN ERTELENMESİNİ TALEP EDİYORUZ.”

BARAN: “İŞLETMELER İÇİN UZUN VADELİ, DÜŞÜK FAİZLİ, BELİRLİ BİR SÜRE GERİ ÖDEMESİZ YENİ KREDİ DESTEĞİ VERİLMELİ”

05 MAYIS 2021- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, koronavirüsle mücadele sürecini güçlü bir şekilde yürütebilmek için başlatılan tam kapanmanın, işletmeleri ödeme güçlüğü içine soktuğunu belirterek, kredi ödemelerinin ertelenmesini talep etti. Baran, “Pandemi süresince kamu bankalarımız reel sektöre kesintisiz destek verdi. Bu desteğin devam ederek, kredi taksit ödemelerinin ertelenmesini talep ediyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan ATO Başkanı Baran, pandemiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen kısıtlamaların, özellikle hizmet ana sektörü çatısı altında faaliyet gösteren sektörleri etkilediğini hatırlatarak, “Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 11 Mart 2020’den bu yana, salgından etkilenen otel, restoran, kafeterya, hazır yemek, etkinlik gibi sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimiz üst üste gelen geçici kapanmalar ve ciro kayıpları nedeniyle kira, kredi ve borç ödemelerini yapamayacak duruma geldiler. Salgının artış gösterdiği ve tedbirlerin sıkılaştırıldığı bu dönemde, bazı üyelerimiz temel giderlerini dahi karşılamakta zorlanıyor. Normalleşme sürecine geçinceye kadar kredi geri ödemelerinin ertelenmesi hem üyelerimizi rahatlatacak hem de bazı sektörler için ticaretin sürdürülebilirliğini sağlayacak bir gelişme olacaktır” diye konuştu.

Baran, ciro kaybı yaşayan sektörlerde işletmeleri, normalleşme sürecine kadar ayakta tutabilmek için düşük faizli, uzun vadeli ve belirli bir süre geri ödemesiz yeni kredi desteklerinin devreye alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.


Kaynak: Ankara Ticaret Odası (ATO)
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSGK ve Vergi daireleri kısıtlama kapsamında açık mıdır?
Sonraki İçerikHafriyat taşınması işlemi için düzenlenecek faturada KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz