Ana Sayfa Muhasebe Askere giden ve açık öğretim okuyan emekli personel çocuğu AGİ’den yararlanabilir mi?

Askere giden ve açık öğretim okuyan emekli personel çocuğu AGİ’den yararlanabilir mi?

2238
0

Emekli çalışan personelin 23 yaşındaki oğlu askere gidiyor ve açık öğretim de okuluna devam ediyor. Bu kişi çocuğu için AGİ’den yararlanabilir mi?

Çalışanların ücret gelirlerinin vergilendirilmesi sırasında dikkate alınmak üzere 01.01.2008 tarihinden geçerli olarak “Asgari Geçim İndirimi” düzenlenmiştir.

Bu düzenleme kapsamında, ücretin elde edildiği takvim yılı başında geçerli olan ve sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyükler için uygulanan asgari ücret esas alınmaktadır.

Asgari geçim indirimi, ücretin elde edildiği takvim yılı gereği ölçü alınan yıllık brüt asgari ücret toplamının; Ücretlinin kendisi için % 50’si, Çalışmayan ve herhangi bir geliri bulunmayan eşi için % 10’u, Çocukların her biri için ayrı ayrı, ilk 2 çocuk için % 7,5’i, diğerleri için % 5’i esas alınarak uygulanacaktır. Yasada yapılan açıklamalar gereği; *ÇOCUK kapsamı; ücretlinin bakmakla yükümlü olduğu (nafaka yükümlülüğü bulunan veya evlat edinilenler ile ana veya babasını kaybetmiş torunlardan mükellef ile birlikte oturanlar dahil), 18 yaşını doldurmamış, öğrenimine devam etmesi halinde 25 yaşını doldurmamış olanlar, * EŞ kapsamı; aralarında yasal evlilik bağı bulunanlar, kişileri ifade etmektedir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirket ortağının oğlu SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

 

2019 Agi Tablosu (Asgari Geçim İndirimi)

 

 

 

Doğum nedeniyle aylıksız/ücretsiz izine ayrılan memur veya işçi asgari geçim indiriminden yararlanabilir mi?

 

Ay içinde kıst dönem çalışan ücretlinin asgari geçim indirimi nasıl hesaplanır?

 

Asgari geçim indirimi tutarı nasıl hesaplanır?

 

 

 

Ücretlinin raporlu, izinli veya ücretsiz izinli olması durumunda asgari geçim indiriminden nasıl yararlanır?

 

 

Önceki İçerikMesai başlangıç saati olarak personel servis aracının işyerine giriş saati mi esas alınıyor?
Sonraki İçerikYurtdışında yapacağımız mühendislik işi için Türkiye’den fatura kesmek daha mı avantajlı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz