Ana Sayfa Muhasebe Asgari ücrette gelir vergisi kesintisinden dolayı düşüş olmaması için ne yapmalıdır?

    Asgari ücrette gelir vergisi kesintisinden dolayı düşüş olmaması için ne yapmalıdır?

    45 yaş üstü için BES zorunlu mudur?

    470
    0

    Asgari ücretli çalışanların bordrosunda, gelir vergisi dilimi nedeniyle, yılın son 3-4 ayı net maaşında azalma olursa 193 sayılı gelir vergisi kanunun 32 maddesi gereği, azalan tutar/fark, AGİ tutarına ilave edilerek personele ödenmesi gerekiyor. Normal çalışandan aylık ney 2.324,71-TL altına düşmemeli. EMEKLİ Asgari Ücretli çalışan Bordrosunda da benzer işleyiş olmalı mı? aylık net ücret hangi tutarın altına düşmemelidir?

    Çalışanlar için aynı şekilde devletin müdahalesi; Asgari Geçim İndiriminin (AGİ) artırılması yoluyla olmaktadır.

    Asgari ücretlinin vergisindeki artış kadar (net maaştaki azalış kadar) daha yüksek AGİ ödenerek net asgari ücret yıl boyu korunmuş oluyor.

    AGİ’deki artıştan dolayı işverene de bir yük binmemektedir.

    İşveren çalışanına ödediği AGİ’yi, kendi ödeyeceği vergisinden düşmektedir.

    İşe yeni alınan 45 yaşından büyük personel için BES kesintisi yapılması gerekir mi?

    45 yaşın altındaki her T.C. vatandaşı çalışanını kapsayan ve işverenler aracılığı ile çalışanın maaşından kesilecek belli bir tutar ile otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemine dahil olmaktır.

    45 yaş üstü gönüllü BES olup zorunlu değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğinden gelir vergisi kesilir mi?
    Sonraki İçerikEmekliliğe teşvik amacıyla ücret mahiyetinde ödenen ek ücrete engellilik indiriminin uygulanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz