Ana Sayfa Çalışma Hayatı Asgari ücretli çalışanlarda 2022-Ağustos ayında ilk gelir dilimi olan 32.000 TL’yi aştığı...

    Asgari ücretli çalışanlarda 2022-Ağustos ayında ilk gelir dilimi olan 32.000 TL’yi aştığı için gelir vergisi kesintisi yapılacak mı?

    712
    0

    Asgari ücretli çalışanlarda ağustos ayında ilk gelir dilimi olan 32.000 TL’yi aştığı için gelir vergisi kesintisi yapılacak mı? Kullandığımız Luca programı şu an bu kesintiyi uygulayıp alınacak olan net maaşı 5.500,35 den daha alt maaş hesaplaması yapmaktadır.

    Hizmet erbabının elde ettiği ücret ve ücret sayılan gelirlerinden 193 sayılı Kanunun 31 ve 63 üncü maddesinde yer alan indirimler düşülecek ve varsa Kanunun 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (18) numaralı bendi hariç 23 ve müteakip maddelerinde düzenlenen istisna kapsamındaki ücret ödemeleri gelir vergisi matrahına dahil edilmeyecektir.

    Bu şekilde belirlenen gelir vergisi matrahına gelir vergisi tarifesi uygulanarak vergi hesaplanacaktır. Bu suretle hesaplanan vergiden istisna tutara isabet eden vergi düşülmek suretiyle ödenecek vergi belirlenecektir. Bu istisna suretiyle sağlanan menfaat asgari ücretin ilgili ayda hesaplanan vergisini geçemeyecektir.

    Tam zamanlı çalışmayan hizmet erbabına yapılan ücret ödemeleri ile yeni işe başlayan ve işten ayrılan hizmet erbabına yapılan kıst ücret ödemelerine istisna tam olarak uygulanacaktır.


    GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ – (SERİ NO: 319) için tıklayın…


    Kaynak: Mevzuat, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKişi doğum iznindeyken işveren tüm ücretini tam şekilde çalışana ödemeye devam edebilir mi?
    Sonraki İçerikDönem içinde basit usulden gerçek usule geçilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz