Ana Sayfa Muhasebe Asgari ücretli bir personelin ücreti vergi diliminden dolayı düşebilir mi?

    Asgari ücretli bir personelin ücreti vergi diliminden dolayı düşebilir mi?

    492
    0

    Asgari ücretli bir personelin gelir vergisi diliminden kaynaklanan farktan dolayı asgari ücretin netinde bir değişiklik olur mu?

    Asgari ücretin neti hiçbir şart da değişmez.

    Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda da Ek AGİ UYGULANACAK Fark; Medeni duruma bakılmaksızın hesaplanan AGİ tutarına eklenir.

    (GVK MD:32) 303 Seri Nolu GVK Gn.Tb. Hükümlerine göre; Çalışanın Net ücreti, SADECE KENDİSİ İÇİN asgarî geçim indirimi hesaplanan asgarî ücretlilere, içinde bulunulan yılın ocak ayına ilişkin ödenen net asgari ücretin altında kalanlara, bu tutar ile bu tutarın altında kalındığı aylara ilişkin olarak aylık hesaplanan net ücreti arasındaki fark tutar, ücretlinin asgarî geçim indirimine ayrıca ilave edilir. Bu fıkrada geçen net ücret, yasal kesintiler sonrası ücret tutarına asgarî geçim indiriminin ilavesi sonucu oluşan ücreti ifade eder.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİkamet İzni İle Türkiye’de Bulunan Yabancı Uyruklu Kişilerin İllere Göre Dağılımı
    Sonraki İçerikKırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında 1.049 Projeye 243 milyon lira Hibe Sağlanacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz