Ana Sayfa Çalışma Hayatı Asgari Ücret Prim Desteği 2017 Yılında da Devam Edecek!

    Asgari Ücret Prim Desteği 2017 Yılında da Devam Edecek!

    1595
    0

    2016 yılında başlanan asgari ücret desteği 2017 yılında da sürecek.
    6770 sayılı Kanun ile 5510 sayılı “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu”na eklenen geçici 71 inci madde ile asgari ücret desteği uygulamasına 2017 yılında da devam edilecektir.
    Buna göre 5510 sayılı Kanun’un (4/a) bendi kapsamında haklarında uzun vadeli sigorta kolları hükümleri uygulanan sigortalıları çalıştıran işverenlerce,

    • 2016 yılının aynı ayına ilişkin SGK’ye verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde prime esas günlük kazancı Bakanlar Kurulunca belirlenen tutar ve altında bildirilen sigortalıların toplam prim ödeme gün sayısını geçmemek üzere, 2017 yılında cari aya ilişkin verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısının,
    • 2017 yılı içinde ilk defa bu Kanun kapsamına alınan işyerlerinden bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısının,

    2017 yılı Ocak ila Aralık ayları/dönemleri için Bakanlar Kurulunca tespit edilen günlük tutar ile çarpımı sonucu bulunacak tutar, bu işverenlerin Kuruma ödeyecekleri sigorta primlerinden mahsup edilecek ve bu tutar Hazinece karşılanacaktır.
    Uygulanmaya ilişkin usul ve esaslar Sosyal Güvenlik Kurum tarafından belirlenecek olup 2017 yılı asgari ücretinin netleşmesiyle birlikte günlük asgari ücret destek tutarı da, Bakanlar Kurulu’nca önümüzdeki günlerde duyurulacaktır.
    Söz konusu düzenlemelerde Kanun’un Bakanlar Kurulu’na daha fazla teşvik vermek anlamına gelecek şekilde daha yüksek oran belirleme yetkisi verdiği anlaşılmaktadır. Bakanlar Kurulu’nun 6770 sayılı Kanun değişikliği ile kendisine verilen bu yetkiyi kısa süre içinde yayımlanacak Bakanlar Kurulu Kararı ile kullanmasını beklemekteyiz.

    Güneri GÖZÜAÇIK –YMM
    Modern YMM – İstanbul

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikMERCEDES mi (Daimler)? BMW mi?
    Sonraki İçerikAmerika’nın Devi Avrupa’nın Devi İle Birleşiyor!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz