Ana Sayfa Vergi Asgari geçim indiriminden erkek çocuklar için kaç yaşına kadar faydalanabiliniz?

Asgari geçim indiriminden erkek çocuklar için kaç yaşına kadar faydalanabiliniz?

2091
0

193 Sayılı gelir vergisi kanunun 32. maddesine göre Asgari geçim indirim hakkı getirilmiştir. Bu madde de Çocuk için alınan Asgari geçim indirimi faydalanmasında “İndirimin uygulamasında “çocuk” tabiri, mükellefle birlikte oturan veya mükellef tarafından bakılan (nafaka verilenler, evlat edinilenler ile ana veya babasını kaybetmiş torunlardan mükellefle birlikte oturanlar dâhil) 18 yaşını veya tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış çocukları” için uygulanır yazmaktadır. Asgari geçim indiriminden Mükellefin 25 yaşını doldurmamış Erkek çocuğu evlenmiş ise bu çocuk için Asgari geçim indiriminden faydalanabilir mi?

18-25 aralığında olan ve üniversitede okuyan çocuk için AGİ’den yararlanılır. Üniversitede okumuyor ise yararlanılmaz. Kanun maddesi GVK 32 ve 265 SERİ NO’LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTasfiyeden dönen şirketler için kıst dönem kurumlar vergisi beyannamesi verilir mi?
Sonraki İçerikGürcistan’da sanayi ürünleri üretici fiyat endeksi Aralık 2019’da %0,5 azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz