Ana Sayfa Vergi Asgari geçim indirimi kalktı mı?

    Asgari geçim indirimi kalktı mı?

    569
    0

    Agi asgari ücret alan kişiden kalktı. Diğer bir ifadeyle de agi de kaldırıldı deniliyor ve çelişki var. Asgari ücretin üstünde olanlar için agi kalktı mı? 

    Asgari geçim indirimi (agi) düzenleyen gvk 32. Madde yürürlükten tamamen kaldırılmıştır. Bu bir söylenti değil gerçektir. Artık agi yok.

    01/01/2022 tarihinden itibaren ücretliler için yapılacak vergileme için aşağıdaki link de belirtilen genel tebliği inceleyiniZ. https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/user_upload/Tebligler/Taslaklar/gelir/gvktebtaslak319_07012022.pdf

    Asgari Geçim İndirimini (AGİ) Düzenleyen GVK 32. maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

    2022 yılında AGİ UYGULANMAYACAKTIR.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/3001/Mevzuat-Dosya/7349-Sayili-Kanun-aciklamasi.pdf

    Asgari geçim indiriminin kaldırılıp kaldırılmadığı konusunda belirsizlikler mevcut. Asgari ücretin üstünde çalışan bir kişiye asgari geçim indirimi uygulanacak mı? 

    Belirsizlik yoktur.

    01/01/2022’den itibaren asgari ücrette AGİ kaldırıldı.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/3001/Mevzuat-Dosya/7349-Sayili-Kanun-aciklamasi.pdf


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKıdem ve ihbar tazminatı ödemelerinin asgari ücret tutarı kadarlık kısmı damga ve gelir vergisinden istisna mıdır?
    Sonraki İçerikStajyerlerin aldıkları rapor işveren tarafından bir kuruma bildirilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz