Ana Sayfa Vergi Asgari geçim indirimi dışında firma tarafından çalışanlarına yapılan çocuk yardımları vergiye tabi...

    Asgari geçim indirimi dışında firma tarafından çalışanlarına yapılan çocuk yardımları vergiye tabi midir?

    Asgari Geçim İndiriminde çocuklar kaç yaşına kadar yararlanabilir?

    586
    0

    Firmamız da çalışan personellere aile yardımı ve çocuk parası altında ödemeler yapılacaktır.

    Aile yardımı ödemesi personel statüsüne göre farklı rakamlar olabilir mi? Bu ödemeleri yaparken neye dikkat edilmesi gerekir?

    Gelir Vergisi Kanunu’nun 25/4’üncü maddesinde hizmet erbabına ödenen çocuk zamlarının Gelir Vergisinden istisna olduğu ancak, bu zamların devletçe verilen miktarları aştığı takdirde, fazlasının vergiye tabi tutulacağı hüküm altına alınmıştır.

    Asgari geçim indiriminden erkek çocuklar kaç yaşına kadar yararlanabilir?

    18-25 aralığında olan ve üniversitede okuyan çocuk için AGİ’den yararlanılır.

    Üniversitede okumuyor ise yararlanılmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşletmemize fiziki olarak aldığımız yatırım amaçlı altınları hangi hesapta takip etmeliyiz?
    Sonraki İçerikAvrupa birliği katılım öncesi yardım aracı anlaşması kapsamında yapılan teslimlerimizi KDV beyannamemizde hangi kod ile bildirmeliyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz