Ana Sayfa Vergi Asansör bakım onarım hizmetlerinde KDV indirimi uygulanacak mı?

    Asansör bakım onarım hizmetlerinde KDV indirimi uygulanacak mı?

    1864
    0

    Cep telefonu bakım onarımı yapıyoruz. Şirketimiz faturayı şirket adına kesecek, yani nihai tüketiciye değil. Bu durumda KDV oranı %8 mi olmalı, yoksa kurumsal fatura kesildiği için %18 mi olmalı?

    Fatura kime kesilirse kesilsin uygulanacak KDV oranı %8’dir.

    Asansör bakım onarım işiyle uğraşan bir mükellefim var. 31.07.2020 tarih ve 31202 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2812 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, çeşitli mal ve hizmet teslimlerinde uygulanacak KDV oranları yeniden belirlenmiştir. KDV oranı değişen işlerden biride hane sakinlerine verilen konut bakım, onarım, boya ve temizlik hizmetleri (malzemeler hariç). Mükellefim site yönetimine ve şahıslara kestiği asansör bakım onarım faturalarında KDV oranı %8 olarak mı uygulanacaktır?

    Asansör bakım onarım için KDV oranı %18 uygulanır. Kararda asansör tanımı yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSermayenin ödendiğine dair SMMM raporu hazırlıyorum. Ancak eski yıllara ait defterleri bulamıyorum. Rapora dayanak olarak ne ekleyebilirim?
    Sonraki İçerikToptan meze satışında KDV oranı indirildi mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz