Ana Sayfa Vergi Arsa satışları kurumlar vergisinden muaf mıdır?

    Arsa satışları kurumlar vergisinden muaf mıdır?

    Gerçek kişilere ait gayrimenkul satışlarında değer artış kazancı

    502
    0

    rsa 5 yıldan fazla kişinin tasarrufunda ise alış ve satış arasındaki gelir için vergi hesaplanmaz.

    5 yıldan az ise Değer artış kazancı hesaplaması yapılır.

    Alış bedeli enflasyondan arındırma işlemi yapılır. Bu hesaplama için 2021 yıl mali rehberimiz deki değer artış kazancı hesaplama formülünden yararlanınız.

    Kira geliri elde etmenin bir artısı veya eksisi olmaz.

    Serbest meslek mükellefi doktor mükellefim kendine ait arsa üzerine kendi oturumu için daire yapmaya karar vermiş olup geçici müteahhitlik belgesi almıştır. Kendi adına ve kendi oturumu için yapılan bu konut için serbest meslek kazancının yanı sıra ayrıca bir ticari kazanç için işletme defteri açtırıp gayrimenkul bittiğinden kendi kendine hakkediş faturası kesmesi gerekir mi?

    Özel inşaat için ticari mükellefiyet tesisi ettirilmez.

    ——————————————————————–

    ——————————————————————–

    Veraseten elde edilen gayrimenkulün satışında değer artışı kazancı doğar mı?

    Veraseten elde edilen gayrimenkulün satışında değer artışı kazancı doğar mı?

    Veraset yoluyla intikal eden bir gayrimenkulün varisler tarafından satışında satış rakamı farketmeksizin değer artış kazancı doğar mı?

    Veraseten intikalin aynen (cins tashihi yapılmadan) satışlardan elde edilen kazançların tutarı ne olursa olsun GV tabi değildir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖzel hastanelere hekimlik hizmeti veren firmalar 1 Temmuz itibariyle E- Faturaya geçmek zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikİmza Beyannamelerinin Düzenlenmesine ve İmza Sirkülerine Yönelik Gelişmeler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz