Ana Sayfa Vergi Arızi kazançlarda tüm gelir unsurları için istisna tutarı dikkate alınır mı?

Arızi kazançlarda tüm gelir unsurları için istisna tutarı dikkate alınır mı?

659
0

Arızi kazançlarda tüm gelir unsurları için istisna tutarı dikkate alınır mı?

Bir takvim yılında elde edilen arızi kazançlardan (1), (2), (3) ve (4) numaraları bentlerde yazılı olan kazançlar (Henüz başlamamış olan ticari, zirai veya mesleki bir faaliyete hiç girişilmemesi ile ihale, artırma ve eksiltmelere iştirak edilmemesi karşılığında elde edilen kazançlar hariç) toplamının 2018 yılı gelirleri için 27.000 TL’si gelir vergisinden müstesnadır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Üniversite hastanelerinin faturalarını gelir vergisi beyannamemde indirim konusu yapabilir miyim?

 

 

Firmasını kapatan gelir vergisi mükellefleri kapanış tarihinden sonraki eğitim, sağlık giderlerini gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapabilir mi?

 

 

%5’lik Gelir ve Kurumlar Vergisi indirimi nasıl uygulanacaktır?

 

 

 

Önceki İçerikKira geliri elde edildiği halde beyanname verilmez veya eksik beyan edilirse ne olur?
Sonraki İçerikHizmet sektörü güven endeksi 81,6 oldu – Mart 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz