Ana Sayfa Çalışma Hayatı Aralık ayında nakdi ücretsiz izne ayıracağımız personeller için personellerimize hangi belgeleri imzalatmalıyım?

    Aralık ayında nakdi ücretsiz izne ayıracağımız personeller için personellerimize hangi belgeleri imzalatmalıyım?

    Kçö için 30.06.2020 öncesi başvurunun bulunması nüd içinde 17.04.2020 öncesi işe girmiş ve halen çalışıyor olmaları gerekmektedir.  

    522
    0
    İşveren bazı personelleri ekonomik sıkıntıda olduğu için ücretsiz izne gönderecektir. Daha önce hiçbir destek başvurusunda bulunulmamış. 01.12.2020 tarihi itibariyle ücretsiz izne ayrılacaklarını tebliğ edecek işçi ve işveren açısından işlemlerin evrak olarak dayanak gösterebileceğimiz bir kanun maddesi veya yargıtay kararı mevcuttur. Ya da hazırlaması gereken evraklar nelerdir?

    Çalışanların 17.04.2020 tarih öncesi işe girişleri var ve halen çalışmaya devam ediyorlar ise 28 kod ile NÜD den yararlanarak ücretsiz izne ayrılmaları mümkündür.

    Eğer 17.04.2020 sonrası işe girmiş ve halen çalışıyorlar ise 21 kod ile normal ücretsiz izne çıkarmanız mümkündür. Bunun için işçilerin ücretsiz izin formunu imzalamış olmaları gerekmektedir.


    Özel okullar ile ilgili covid nedeniyle tekrar kapatıldı. Eğitim başlayacak diye yeni personel alımı yapmıştık. Yeni işe giren çalışanları kçö veya pandemi ücretsiz izin listesine dahil edebiliyor muyuz?

    Kçö için 30.06.2020 öncesi başvurunun bulunması nüd içinde 17.04.2020 öncesi işe girmiş ve halen çalışıyor olmaları gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışı yerleşiklere gerçekleştirilen TL işlemlerine ilişkin sınırlamalar yükseltildi
    Sonraki İçerikIESBA Etik Kurallar: Muhasebe Meslek Mensuplarından Beklenen Görevler Zihniyet ve Önyargılara Odaklanma – Örnek Olay 11

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz