Ana Sayfa Vergi Araçların KDV’sinin indirim konusu yapılıp yapılamayacağı ile ilgili ruhsata mı yoksa GTİP...

Araçların KDV’sinin indirim konusu yapılıp yapılamayacağı ile ilgili ruhsata mı yoksa GTİP listesine mi bakmalıyız?

783
0

Şirkete ait aldığımız aracın ruhsatında kullanım amacı olarak hususi otomobil olduğu belirtilmektedir. Gtip listesinde ise 87.04 grubunda ticari araçlar kısmında yer almaktadır. KDV’yi indirim konusu yapıp yapmama konusunda ruhsata göre mi yoksa Gtip listesinde ait olduğu kısma göre mi hareket edeceğiz?

Citan, Connect, Combo, Partner, Berlingo, Caddy, Vaneo, Fiorino, Bipper, Doblo, Kango, Traffic Express gibi kapalı kasalı, şoför mahalli ile sınırlı tek sıra koltuklu, şoför mahallinin arkasındaki bölümde yan camları olmayan araçlar; Starex, Master, Traffic, Transit, Vito, Viano, Transporter, Caravelle, Transit, Jumpy, Ducato, Boxer gibi kapalı kasalı, şoför mahallinin arkasında koltuk bulunmayan, şoför mahallinin arkasındaki bölümde yan camları olmayan van tipi panelvan araçlar ile Palio van, Clio van, Corsa van, Matrix Space gibi sadece önde iki koltuğu olan, arkada koltuk bulunmayan, arkadaki yan camları kapalı olan, 3 veya 5 kapılı, şoför sırası ile arkadaki bölüm arasında sabit bir panel veya ağdan yapılmış bariyer olan araçlar 87.04 tarife pozisyonuna göre (eşya taşımaya mahsus motorlu taşıt) kamyonet olarak sınıflandırıldığından, söz konuş motorlu araçlar için %18 oranında ödenen ve fatura üzerinde yer alan KDV, 3065 sayılı KDV Kanunun 29 uncu maddesine göre indirim konusu yapılabilecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMuhasebe Terimleri Sözlüğü
Sonraki İçerikYurt dışı borçlanma ile ilgili SGK genelgesinde değişiklik yapıldı – 29 Kasım 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz