Ana Sayfa Muhasebe Araç kiralama işi yapan firmalar aktifine kayıtlı araçları sattığında KDV oranı ne...

    Araç kiralama işi yapan firmalar aktifine kayıtlı araçları sattığında KDV oranı ne olur?

    1395
    0

    Araç kiralama işi yapıyoruz. Ticari araçların satışında uygulanan %1 KDV uygulamasına araç kiralama işi yapanlarda dâhil midir?

    Ticari araçların tesliminde uygulanan % 18 oranındaki KDV yerine; 31/03/2019 Tarihine kadar % 1 oranı uygulanacaktır. (Binek Otomobil Dışındaki Tüm Ticari Araçlar)

    Ancak, Araç kiralama işi yapanlar otomobil kiraya verirler kiraya verilen araçlar ticari araç değildir. Binek otomobildir. Bu araçların satışında % 18 KDV uygulanır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Araç kiralama firmaları %18 KDV ile aldıkları aracın kdv’sini indirebilir mi?

     

     

    Rent a car (Araç Kiralama) ve alım satıma konu araçlar hangi hesapta takip edilir?

     

     

    Araç kiralama işi yapan firmanın sattığı aracın KDV oranı ne olacaktır?

     

     

    Önceki İçerikSafi iradın bulunması için menkul sermaye iradından indirilecek giderler nelerdir?
    Sonraki İçerikYabancı ülkelerde bulunan işverenlerden elde edilen ücret gelirleri gelir vergisi beyanında bildirilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz