Ana Sayfa Muhasebe Ara tasdik kapanış tasdiki yerine geçer mi?

Ara tasdik kapanış tasdiki yerine geçer mi?

2920
2

Merhaba; 2020 yılı resmi defterleri 2021 yılında da kullanılacağı için onay yenilemesi yapılmıştır. 2020 yılında noter kapanış onayı içi boş sayfa kalmamıştır. Yine de 2020 yılı kapanış onayını yapmak zorunda mıyız.

2020 YILI Yevmiye defteri için 2021 yıl Ocak ayında yapılan ara tasdik aynı zamanda 2020 yılı kapanış tasdikidir. Ayrıca kapanış tasdiki yapılmaz.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Sermaye ödendi raporlarında e-defter mükellefleri için defter tasdik bilgileri nasıl yazılacaktır?

 

Defter Tasdik Zamanları – Vergi Usul Kanununa göre

 

İşyeri merkezi ve şubeleri için ayrı e-defter tasdik edilebilir mi?

 

Türkiye’de şube açan Alman firma Türkiye’de defter tasdiki yapacak mı?

 

A.Ş. Karar Defterlerinin Kapanış Tasdikleri 31 Ocak 2019 tarihine kadar yapılmalıdır!

 

 

 

 

 

Önceki İçerikYanlışlıkla GEKAP beyannamesi veren bir firma ne yapmalıdır?
Sonraki İçerikTemmuz-Aralık 2020 Dönemini Kapsayan GEKAP Beyannameleri 1 Şubat 2021 Tarihine Kadar Verilmelidir

2 YORUMLAR

  1. Merhaba, ara tasdik yapılan defterin kapanış tasdiki yapılacağına yönelik bilgi yanlıştır. internette bu bilgi çoğaltılmaktadır. Ara tasdiki önceki defterin kapanışı mahiyetindedir. Eğer ara tasdikten önce kapanış tasdiki yapmaya kalkarsanız aynı defteri kullanmaya devam edemezsiniz. Açılış tasdikleri Aralık ayında ara tasdik ise Ocak ayında yapılmaktadır. Ocak ayında defteri kapatırsanız açılış işlemini bu ayda yapmanız sürenin ihlali anlamına gelir. Hülasa ara tasdik yapılan deftere kapanış tasdik yaptırmaya ihtiyaç yoktur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz