Ana Sayfa Muhasebe Ara dönemlerde yapılan yıllık kira ödemelerinin bildirimi nasıl yapılacaktır?

Ara dönemlerde yapılan yıllık kira ödemelerinin bildirimi nasıl yapılacaktır?

748
0

2018 Mayıs ayında 2019 Nisan ayına kadar olan 1 yıllık kira bedelini peşin ödeyip stopaj beyanını gerçekleştirdik. Gelir vergisi beyannamesi iş yeri bilgileri kısmında 2018 yılına isabet eden kısmına 8 aylık kira bedelini mi yazacağız? Eğer tamamını yazmamız gerekiyorsa bu seferde kiranın bitiş tarihi 2019 olması gerekecek sıkıntı olur mu?

GV beyannamesinde 2018 yılına ait olan (05/2018-12/2018) kira geliri beyan edilir.2019 yılı geliri 2020’de beyan edilir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Oto kiralama hizmeti yapan şirketimde bir senelik peşin aldığım kira bedelinin faturasını aylık olarak düzenleyebilir miyim?

 

 

 

Başlangıç tarihi yıl ortalarında olan sigorta poliçelerinin giderlerini yıllık gelir vergisi beyannamesinde ne kadarını bildireceğim?

 

 

 

Kira Geliri Elde Edenler Yıllık Gelir Vergisini Nereye ve Nasıl Öderler?

 

 

Önceki İçerikKonkordato Talebine Eklenecek Belgeler Hakkında Yönetmelik Kapsamında Yapılan Denetimlere Ait Sözleşme ve Raporların Kurumumuza Bildirimi Hakkında Duyuru
Sonraki İçerikİnşaatı biten binaların rayiç bedelleri nasıl belirlenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz