Ana Sayfa Vergi Ar-Ge/Tasarım Merkeziyiz, Ar-Ge Kanununun 3/A Maddesine mi Tabiyiz? (Ar-Ge Soru-Cevap)

    Ar-Ge/Tasarım Merkeziyiz, Ar-Ge Kanununun 3/A Maddesine mi Tabiyiz? (Ar-Ge Soru-Cevap)

    1944
    0

    Ar-Ge/Tasarım Merkeziyiz, Ar-Ge Kanununun 3/A Maddesine mi Tabiyiz?

    Bu soru özellikle 2016 beyanname verme döneminin sonuna yaklaşırken hem firmalar hem de meslek mensuplarınca çokça sorulan bir soru.

    Şunu açıkça belirtmek gerekir ki, Ar-Ge ya da tasarım merkezleri için 5746 sayılı Ar-Ge Kanununun 3’üncü maddesi esastır.
    Kanunun 3/A maddesi ise daha önce Kurumlar Vergisi Kanununun 10/1-a maddesinde yer alan düzenlemenin yeni halidir.

    3/A maddesi esas olarak; Ar-Ge merkezi olmayan, TUBİTAK vb. herhangi bir kuruluş destek ve gözetiminde olmaksızın işletmenin bünyesinde gerçekleştirilen Ar-Ge projeleri için geçerlidir.

    Ayrıca bu madde tasarım proje ve harcamalarını kapsamamakta, projelerin teknik olarak Ar-Ge niteliği taşıyıp taşımadığı da son tahlilde TUBİTAK tarafından değerlendirilmektedir.

    Buradan da zaten maddenin Ar-Ge merkezlerini ilgilendirmediği anlaşılmaktadır. Öyle ki, Ar-Ge merkezlerindeki projeler zaten dönemsel faaliyet raporlaması ve izleyici gözetimine tabidir.

    Güneri GÖZÜAÇIK –YMM
    Modern YMM – İstanbul

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik7020 Sayılı Yeni Yapılandırma Kanunu Yayımlandı!!!
    Sonraki İçerikZorunlu Trafik Sigortalarında 12 Nisan’dan İtibaren Yeni Düzenlemeler Yapıldı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz