Ana Sayfa Muhasebe Ar-Ge projesinde çalışan şirket ortağına ödenen huzur hakkını Ar-Ge maliyetini mi yoksa...

Ar-Ge projesinde çalışan şirket ortağına ödenen huzur hakkını Ar-Ge maliyetini mi yoksa genel yönetim giderlerine mi kayıt etmeliyiz?

Ar-Ge projesinde çalışan şirket ortağına ödenen huzur hakkını Ar-Ge maliyetini mi yoksa genel yönetim giderlerine mi kayıt etmeliyiz?

681
0

Kosgeb tarafından onaylanan AR-GE projesi kapsamında çalışan şirket ortağı huzur hakkı almaktadır ve huzur hakkı desteklenmeyen giderler arasındadır. Bu durumda huzur hakkını AR-GE maliyetine atabilir miyiz yoksa yönetim gideri olarak mı değerlendirmeliyiz?

Yönetim gideri olarak kayıtlara alınır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMaden işiyle uğraşan şirketin gelir ve gider hesaplarını hesap planında hangi hesapta takip etmeliyim?
Sonraki İçerikSGK kapsamında işveren ve işveren vekili kimlere denir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz