Ana Sayfa Vergi Ar-Ge firmasının genel yönetim giderleri hangi hesapta takip edilir?

Ar-Ge firmasının genel yönetim giderleri hangi hesapta takip edilir?

Ar-Ge firmasının genel yönetim giderleri hangi hesapta takip edilir?

705
0

Konu:  Madencilik faaliyetinde bulunan firmanın    arama ve geliştirme faaliyetleriyle doğrudan     ilişkili olmayan genel yönetim giderlerinin  muhasebeleştirilmesi hk.

…Arama ve geliştirme döneminde katlanılan söz konusu genel yönetim giderlerinin, aktifleştirilerek amortisman yoluyla mı itfa edileceği yoksa doğrudan gider hesaplarına mı intikal ettirileceği hususunda…

…  Bu hüküm ve açıklamalara göre; arama ve geliştirme döneminde yapılan, ancak arama ve geliştirme faaliyetleriyle doğrudan ilişkili olmayan, firmanızın faaliyetlerini idame ettirebilmesi için katlanılan mali müşavirlik hizmet giderleri, hukuki, finansal ve personel alım sürecine ilişkin danışmanlık hizmet giderleri, merkez idari ofis kira giderleri, araç kiraları ve benzeri çeşitli giderler ile genel müdürlük, finansman, bilgi işlem, insan kaynakları ve benzeri idari departmanlarda görev alan yöneticiler ile idari personele ödenen ücretlere ilişkin giderlerin genel yönetim gideri olarak dikkate alınması icap etmekte olup arama gideri veya hazırlık ve geliştirme gideri olarak aktifleştirilmesine gerek bulunmamaktadır.

 


Kaynak: ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü 05.10.2018 27575268-105[Mük.257-2016-164]-392352 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAraştırma, geliştirme ve tasarım faaliyetlerini desteklenmesi amacıyla çıkarılan kanun kapsamı ve amacı nedir?
Sonraki İçerikOtel olarak yapılan A.Ş. kayıtlarında görünen fakat intifa hakkı hissedarlardan birine ait taşınmaz için turizm beyannamesini kim beyan etmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz