Ana Sayfa Makale Ar-Ge Desteklerinden Haksız Yere Yararlanıyor Olabilirsiniz!

    Ar-Ge Desteklerinden Haksız Yere Yararlanıyor Olabilirsiniz!

    1154
    0

    Ar-Ge, tasarım merkezlerinde, teknopark şirketlerinde, işletme bünyesinde ya da TÜBİTAK, KOSGEB destekli Ar-Ge projeleri yöneten çok farklı sektörlerden şirketlerde en çok karşılaştığımız önemli noktalardan bir tanesi de Ar-Ge projeleri devam ederken kira ya da satış faturası kesilmesidir.

    Bu nokta mali idare tarafından eleştirilmeye o kadar açık ki! Şöyle anlatayım…

    Ar-Ge projesi devam ederken ve başarılı bir şekilde sonuçlanmadan o proje için fatura kesmek demek, aslında dolaylı olarak projenin erken bittiğini kabul etmek anlamına gelmektedir.

    Ancak bu nokta aynı zamanda, artık gerek 5746 gerekse de 4691 sayılı Kanun desteklerinden o proje için yararlanılmaması da demek olduğundan şayet fatura kesildiği halde proje teknik olarak devam etmekteyse desteklerden haksız yere yararlanıldığından bahisle bu desteklerin olası bir incelemede faizi, bir kat vergi zıyaı cezası ve anaparası ile geri alınması her zaman söz konusudur.

    Ar-Ge projeleri kapsamında bu ve benzeri birçok risk taşıyan konuyu değerlendirdiğimiz Ar-Ge mali check-up hizmetimizle, Ar-Ge desteklerinden uçtan uca, en doğru şekilde ve varsa eksiklerinizi görerek yararlanın.


    Güneri GÖZÜAÇIK,
    Modern YMM, Denetim ve Danışmanlık
    Ortak, Yeminli Mali Müşavir
    İstanbul, 24.08.2017

    Yazarın Diğer Yazıları İçin Tıklayınız

    Önceki İçerik4/1-(C) Sigortalılarının Emeklilik İşlemleri, Hizmet Takip Programından Gönderilecek Emeklilik Belgeleri Esas Alınarak Yapılacak!!!
    Sonraki İçerikTemmuz 2017 Dönemi SGK Prim Ödemelerinde Süre Uzatıldı!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz