Ana Sayfa Mevzuat Apple’ın başarısızlığı tedarikçileri de vurdu!

Apple’ın başarısızlığı tedarikçileri de vurdu!

800
0

Apple’a Iphone için parça sağlayan Foxconn Teknoloji, Iphone satışlarının düşmesinin ardından masrafları ciddi ölçüde azaltmayı amaçlıyor.

 

Bloomberg’in haberine göre Tayvanlı tedarik şirketi 2019 yılında masraflardan 20 milyar Yuan (2.3 milyar Pound) kesinti yapacak ve bu kesintinin 6 milyarlık kısmı Iphone’a yönelik işlemlerden olacak.

 

Bu kesintiden çalışanlar da etkilenecek. Rapora göre teknik olmayan işlerde çalışan her 10 elemandan biri işten çıkarılacak ve yılda 150.000 Amerikan Dolarından fazla kazanan çalışanlar da gözden geçirilecek.

 

Ekim ayında rekor seviyelere ulaşan şirketin hisseleri zamanla %20 düşmüştü. Çarşamba günü ise hisseler New York’ta %0.4’lük bir artış gösterdi.



Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikKooperatiflerin kuruluş ve ana sözleşme değişiklik işlemleri ile kurucu ortak sayıları ve çalışma bölgelerinin belirlenmesi hakkında tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ – 23.11.2018
Sonraki İçerikKooperatiflerin kuruluş ve anasözleşme değişiklik işlemleri ile kurucu ortak sayıları ve çalışma bölgelerinin belirlenmesi hakkında tebliğ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz