Ana Sayfa Mevzuat Apple Iphone’lara olan talebin azalması borsayı da etkiledi!

    Apple Iphone’lara olan talebin azalması borsayı da etkiledi!

    865
    0

    ABD endeksli vadeli kontratların teknoloji hisseleri liderliğindeki düşüşü Salı günü de devam edecek.

    Bu durum, dış ticaretle ilgili kaygıları bulunan piyasaları daha da zora soktu. ABD Hazine tahvilleri yükseldi ve doların değeri arttı.

    Nasdaq, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) ve Dow Jones gibi teknoloji ağırlıklı endeks vadeli kontratlar açılışta düşüş gösterdi.

    Teknoloji sektörü “Ayı Piyasasına” gerilerken, Stoxx Europe 600 Endeksi düşmeye devam etti.

    Yazılım geliştiricileri ve chip üreticilerinin S&P 500 Endeksi’ni Pazartesi günü aşağı çekmesi ile BD değer kaybetti.

    ABD Hazine tahvilleri yükselerek 10 yıl vadeli ABD hazine tahvil faizi Eylül ayından beri en düşük seviyesini gördü.

    Avrupa’da çoğu yüksek getirili ihraççılardan oluşan CDS (temerrüde karşı sigorta primi) endeksi yaklaşık iki yılın zirvesine ulaştı.

    S&P 500 Endeksi’nin bu yılın başında rekor seviyeye çıkmasını sağlayan teknoloji hisselerinin bir kısmının tüketici satışlarının yavaşladığı dönemde dramatik bir düşüş göstermesi ile hisse senedi piyasaları bu ay ayağa kalkmakta güçlük çekiyor.

    ABD ulusal tatili sebebiyle kısa bir hafta olacak ve tatilin ardından gelen Kara Cuma “Black Friday” alışveriş etkinliği gelecek.


    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikABD-Çin ticaret savaşı Apple’ı da etkiledi!
    Sonraki İçerikNe olacak bu Kuzey İrlanda’nın hali?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz