Ana Sayfa Vergi Apartman yönetimleri vadeli hesapta tuttukları mevduatları için beyanname vermeli midir?

Apartman yönetimleri vadeli hesapta tuttukları mevduatları için beyanname vermeli midir?

2031
0

Konu: Apartman yönetimince toplanan aidatlara yürütülen mevduat faiz geliri için beyanname verilip verilmeyeceği hk.

….apartman giderlerini karşılamak üzere aldığınız aidatların bankaların vadeli mevduat hesaplarında değerlendirilmesi neticesinde apartman yönetimi olarak faiz geliri elde ettiğinizi, ilgili bankaların kendi iç değerlendirmelerine göre söz konusu vadeli mevduat hesaplarını “ticari mevduat hesabı” adıyla açtıklarını belirterek, elde ettiğiniz faiz gelirleri için yıllık beyanname verilip verilmeyeceği hususunda….

…apartman yönetimi olarak ticari faaliyetinizin bulunmaması şartıyla apartman giderlerini karşılamak amacıyla toplanan paraların banka mevduat hesaplarında değerlendirilmesi neticesinde elde etmiş olduğunuz faiz gelirleri dolayısıyla beyanname verilmesine gerek bulunmamakta olup, söz konusu mevduat hesaplarına yürütülen faizlerden ödemeyi yapan banka tarafından tevkifat yapılması gerektiği tabiidir.

 


Kaynak: İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Gelir ve Kurumlar Vergileri Grup Müdürlüğü 10.12.2019 – 62030549-120[75-2019/626]-E.1087529 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFaaliyet konusu araç satışı olmayan şirketlerin ticari araç satışında düzenleyeceği faturada KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikMuhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine 2020 Ocak itibariyle ülke çapında geçilmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz