Ana Sayfa Çalışma Hayatı Apartman görevlilerinin ücretleri damga vergisinde istisna mıdır?

    Apartman görevlilerinin ücretleri damga vergisinde istisna mıdır?

    544
    0

    Apartmanda çalışan sigortalı için apartmanın kendi şifresi ile Muh-Sgk bildirgesi yaptım ve damga vergisi tahakkuk etmedi. Doğru mudur acaba?

    Apartman görevlilerinin ücretleri GV ve DV’den istisnadır. Ancak beyannameye ait DV hesaplanması gerekir.

    Sadece işçi çalıştıran apartman vb. gibi mükelleflerin beyannamesini bdpde 1003b Muh-Sgk olarak mı düzenleyeceğiz?

    340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin “IV – Beyannamelerini Kendileri Gönderebilecek Mükellefler” bölümündeki şartları taşıyan mükellefler/işverenler, diledikleri takdirde, ikinci bir şifre alarak sadece ücret ödemeleri üzerinden yapılan vergi kesintilerini matrahlarıyla birlikte 5510 sayılı Kanuna göre sigortalıların sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarını “1003B” kodlu “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi (Ücret ödemelerine ilişkin vergi kesintileri ile sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarının bildirilmesine yönelik)” ile elektronik ortamda gönderebileceklerdir.

    Bir işçi dahi çalıştıran aylık sisteme dönmelidir. Temmuz ayına ait bildirimler eğer başka yasal bir düzenleme daha yapılmaz ise verilmelidir.

    Beyanname ilk düzenlemeden sonra otomatik program aracılığıyla verileri getirecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDünyanın en büyük dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi MESS Teknoloji Merkezi 4 bin istihdam sağlayacak
    Sonraki İçerikSu ürünleri üretimi tüm zamanların rekorunu kırarak 837 bin tona ulaştı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz