Ana Sayfa Muhasebe Anonim şirketlerin kurmuş olduğu adi ortaklık hangi tür şirket kategorisine girmektedir?

Anonim şirketlerin kurmuş olduğu adi ortaklık hangi tür şirket kategorisine girmektedir?

609
0

Tek ortaklı anonim şirketimizin faaliyeti tekstil üzerinedir. Firmamıza finansman faaliyetine çevirmek istiyoruz. Ortak sayısı en az kaç olmalıdır?

Finansman firmaları için BDDK ve Ticaret Bakanlığın ön izin almaları gerekir.

Tür değişikliğine başlanılmadan önce konuyu düzenleyen mevzuatın analizi ve sonra bu konuda adımların atılması faydalı olacağı değerlendirilmektedir. Bilindiği kadarı ile beş ortak olması gerekmektedir.

2 Tüzel kişiliğe sahip anonim şirketin birleşerek, kurduğu adi ortaklık, TTK ya göre hangi tür ticaret şirketi içerisinde yer alır?

İki veya daha fazla tüzel kişiliğin iştiraki ile kurulan işletmelerin tanımı TTK’da yer verilmemiş olup 2009/2 sayılı tebliğ ile Adi ortalık işletmesi düzenlenmiştir. Tescili zorunlu olmayıp, istenmesi halinde ticaret sicilinde tescil ve oda kaydı yapılmaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Adi ortaklıklarda bir ortak tek başına ticari faaliyete devam edebilir mi?

Adi ortaklıkların mali mühür başvurusunda hazırlayacakları belgeler nelerdir?

Adi ortaklıklarda ortaklar işletmeye borç verebilir mi?

 

 

Önceki İçerik2002 Yılından Bu Yana 38 Bine Yakın Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Kamu Kurumlarında İstihdam Edildi
Sonraki İçerikTürkiye’de Korona Salgınının Perakende Sektörüne Etkileri Nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz