Ana Sayfa Muhasebe Anonim şirketlerin genel kurullarında bakanlık temsilcisinin olması gerekir mi?

    Anonim şirketlerin genel kurullarında bakanlık temsilcisinin olması gerekir mi?

    632
    0
    A.Ş.’lerde çağrısız genel kurul kararının alınabilmesi için bakanlık temsilcisi gerekli mi? Çağrısız genel kurul kararları noterden onaylatılıp ticaret odasına tescil ettiriliyor mu? 

    Bakanlık temsilcisi, Bakanlık izni ile kurulmuş veya sonradan Bakanlık iznine tabi şirket olunması ile ya da çok ortaklı olup amaç konu tadili veya sermaye artışı, birleşme, bölünme ve tür değişikliği işlemlerinde bulunması zorunludur. 

    Genel kurulun çağrılı, çağrısız olmasına bakılmaksızın tescile tabi konu olması halinde tescil talebi ile ticaret siciline başvuru yapılması gerekirken, tescile tabi konuların görüşülmediği genel kurullar TTK’nın amir hükmüne uygun olarak ticaret sicili dosyasına konulmak üzere müdürlüğe verilir. 


    Limited şirket çalışanlarından birine temsil yetkisi verebilir mi? Sadece müdürlere mi yetki verilir? Verdiği yetkiyi ticaret gazetesinde yayınlamak zorunda mıdır?

    Şirketi temsil yetkisi verilmesi halinde tescili gerekmektedir.

    Kanundaki hükümde açıkça limitet şirketleri müdürler temsil eder denilmiş, burada imalat müdürü, güvenlik müdürü gibi sıfatlarla yetki verilebilir. Sınırlı yetki için öncelikle iç yönergenin tescili gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPandemiye rağmen Türkiye Kasım döneminde sanayi üretimini en çok artıran ülkelerden biri oldu
    Sonraki İçerikÖzel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 2019 yıl sonuna göre Kasım 2020’de 18,4 milyar ABD doları azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz