Ana Sayfa Mevzuat Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantıları İçin Bakanlık Temsilcisi Talebi Mersis Üzerinden Yapılabiliyor

Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantıları İçin Bakanlık Temsilcisi Talebi Mersis Üzerinden Yapılabiliyor

727
0

TÜRMOB

Mevzuat Sirküleri 12.10.2020/194

Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantıları İçin Bakanlık Temsilcisi Talebi Mersis Üzerinden Yapılabiliyor

ÖZET: “Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları ile Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelik” te aşağıdaki konularda bazı değişiklikler yapıldı.

Yönetmeliğin adı “Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları ile Bu Toplantılarda Bulunacak Bakanlık Temsilcileri Hakkında Yönetmelik” olarak değiştirildi.
Yönetmeliğin 32’nci madde birinci fıkrada sayılanların dışındaki genel kurul toplantılarında, kuruluş ve esas sözleşme değişikliği işlemleri Bakanlık iznine tabi olan şirketler hariç olmak üzere tek pay sahipli şirketlerin genel kurul toplantılarında ve imtiyazlı pay sahipleri özel kurullarında Bakanlık temsilcisinin bulunması zorunlu değildir.

Genel kurul toplantılarında Bakanlık temsilcisinin bulundurulması için MERSİS üzerinden elektronik ortamda müracaat edilebilecektir.

Yapılan diğer değişiklikler, Sirkülerimizde yer almaktadır.

09 Ekim 2020 tarihli ve 31269 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile (28/11/2012 tarihli ve 28481 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan) “Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları ile Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelik” de bazı değişiklikler yapıldı.

Öncelikle Yönetmeliğin adı “Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları ile Bu Toplantılarda Bulunacak Bakanlık Temsilcileri Hakkında Yönetmelik” şeklinde değiştirildi.

Yapılan değişiklikler ise aşağıda karşılaştırmalı tablo halinde verilmiştir.


Kaynak: TÜRMOB Mevzuat Sirküleri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik6361 Sayılı Finansal Kiralama Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanununun 31(III) Maddesinde Yer Alan Tasarruf İfadesinin Kapsamı
Sonraki İçerikKovid testi yaptıran personelin test sonucu çıkana kadar olan süredeki çalışılmayan süredeki günleri için ücret ödemesi yapmalı mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz