Ana Sayfa Muhasebe Anonim şirketlerde yönetim kurulu başkanı 3 Yıl görev yapacak şekilde seçilebilir mi?

Anonim şirketlerde yönetim kurulu başkanı 3 Yıl görev yapacak şekilde seçilebilir mi?

708
0

Anonim şirketlerde yönetim kurulu başkanı 3 yıl için seçilebilir mi?

Esas mukavelede aksine bir hüküm bulunmaması halinde en fazla üç yıl için seçilebilir.

 

Restoranımızda hali hazırda SGK’lı mesul müdür çalıştırılmaktadır. Ancak mesul müdür hizmetini dışarıdan danışmanlık şeklinde almak istiyoruz. Bu işlemin SGK açısından bir sakıncası var mıdır?

İşveren vekili atanmasına ilişkin yönetim kurulu kararı ile işveren vekili ile imzalanacak sözleşmede mutlaka

  1. İşveren vekilinin iş güvenliği hakkında alınacak tedbirler açısından harcama yetkisine sahip olmasına,
  2. İşveren vekiline harcama yetkisi verilmemekle birlikte işveren vekilinin işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından tedbir alınması için getireceği proje maliyetlerinin uygulamaya konacağına ilişkin ifadelerin mevcudiyetine,
  3. İşveren vekiline işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması noktasında işçi alma veya işçi çıkarma yetkileri verilmesine,
  4. İşveren vekiline devredilen yetkilerin nelerden ibaret olduğunun açık seçik belli olması
  5. İşveren vekiline iş bu görevinin karşılığı olarak belli bir ücret ödenmesi hususlarına dikkat edilmesi işveren menfaati açısından gereklilik arz etmektedir.

Belirtilen sorumluluklar dışardan danışmanlık yoluyla sağlanabileceği düşünülüyor ise SGK tarafında yapılacak işlemin herhangi sakıncası bulunmamaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 E-fatura Geçiş ve Kullanım Zorunluluğu
Sonraki İçerikİtalya’da perakende ticaret Aralık 2019’da %0,5 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz