Ana Sayfa Muhasebe Anonim şirketlerde kar dağıtımı için alınan yönetim kurulu kararı tescile tabi midir?

Anonim şirketlerde kar dağıtımı için alınan yönetim kurulu kararı tescile tabi midir?

Anonim şirketlerde kar dağıtımı için alınan yönetim kurulu kararı tescile tabi midir?

2149
0

Anonim şirket olarak Eylül 2019 döneminde yönetim kurulunda olağan genel kurul toplantısı hakkında karar aldık. Kararın gündemi ise 2018 yılına ait karın dağıtılmasının karara bağlanması ve ödenmesi hakkındadır. Sonuç olarak Eylül 2019 döneminde 2018 yılına ait karın dağıtılması ve ödenmesi için olağan genel kurul toplantı tutanağı ve bu karara istinaden yönetim kurul kararımızı noterden tasdik ettirdik. Bu karar tescile tabi midir değil midir?

Tescile tabi değildir. Ancak bir dilekçe ile noter onaylı tutanak ve hazirun cetveli sicil dosyasına konulmak üzere sicile verilebilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSeri halde tarafımıza düzenlenen faturaları kayda alırken ilk fatura numarasıyla mı yoksa son fatura numarasıyla mı kayıt etmeliyiz?
Sonraki İçerikGayri maddi haklarda emsallere uygunluk ilkesi nasıl uygulanır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz