Ana Sayfa TTK Anonim şirketlerde hisse devri tescile tabi midir?

    Anonim şirketlerde hisse devri tescile tabi midir?

    697
    0

    İki ortaklı anonim şirketinin tasfiye sürecini başlatacağız. Yapılacak olan genel kurulda bakanlık temsilcisi bulundurulması zorunlu mu?

    Tasfiye girişi veya tasfiye sonu işlemlerinde genel kurulda Bakanlık temsilcisi zorunlu değildir. 

    Tek ortaklı %100 hissesi olan anonim şirket ortağı vefat etmiştir. Vefat etmeden önce %35 paya karşılık hissesini “a” şahsına devreden, fakat bu devri ticaret sicilde tasdik ettirmemiştir. Başvuru yapmıştır fakat ticaret sicil hisse devrini tescil etmemiştir. Olağanüstü genel kurulda ölen ortağın hisse dağılımı ne şekilde ve kimlere yapılmalıdır?

    A.Ş.’ler de hisse devri tescile tabi değildir.

    Ortak değişimleri pay defterine işlenmesi gerekir. 

    Ancak tek paya düşme tek payın değişmesi veya sizdeki gibi çoklu paya geçişleri tescil edilir.

    Karar örnekleri İTO web sayfasında yer almaktadır.

    Birinci işlem için yönetim kurulu kararı ile tek paydan çoklu paya geçilmiş olduğu tescil edilmeli, verasete göre vefat eden ortağın kalan payları pay defterine işlenerek ortakların katılımları ile genel kurulun yapılması gerekir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFinansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlıklar Aralık 2020 döneminde 4.020 milyon ABD doları arttı
    Sonraki İçerikŞubat 2021’de Sanayi Kapasite Raporu Sayısı Şubat 2020’ye Göre %10,5 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz