Ana Sayfa Muhasebe Anonim şirketlerde hisse devri tescile tabi midir?

    Anonim şirketlerde hisse devri tescile tabi midir?

    Limited Şirketlerde sermaye blokajı var mı?

    544
    0

    Anonim şirketlerde hisse devri tescile tabi midir?

    A.Ş.’lerde hisse devri tescile tabi olmayıp tek paya düşme veya tek pay sahibinin değişmesi tescile tabidir. Tek paya düşme mevcut yönetim kurulu ile alınmalı ve tescile verilmelidir. Tek pay sahibi genel kurul tutanağını imza etmesi gerekir.

    İki ortaklı bir limited şirkette, sermaye artırımında, 542-olağanüstü yedeklerin sermayeye eklenmesi durumunda, taahhüt edilen sermayenin %25’inin bankaya bloke edilmesi gerekli midir?

    Limited şirketlerde nakit artışlarda artan sermayenin yüzde yirmi beşinin tescilden önce ödenmesi zorunluluğu kaldırılmış olup iç kaynaklardan yapılan artışlarda herhangi bir ödeme tanımlaması bulunmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAnonim şirketlerin yönetim kurulunun görev dağılımı nasıl belirlenir?
    Sonraki İçerikTek ortaklı anonim şirketlerin genel kurulunda bakanlık temsilcisi bulundurmak zorunlu mudur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz