Ana Sayfa Muhasebe Anonim şirketlerde eski birikmiş karlardan dağıtımı için bir sınırlama var mıdır?

    Anonim şirketlerde eski birikmiş karlardan dağıtımı için bir sınırlama var mıdır?

    666
    0

    Mükellefim anonim şirket ve kar dağıtımı yapmak istiyor. Eski birikmiş karlardan dağıtımı için bir sınırlama var mıdır?

    TTK’ya yapılan ek madde ile Eylül sonuna kadar kısıtlama getirilmiş olup karın en fazla %25’i kadarı için karar alınıp dağılabilecektir. Ancak C.Başkanı’nın bu süreyi yılsonuna kadar uzatma yetkisi bulunmaktadır. Uzatılmaması halinde Eylül’den sonra geçmiş yıl karlarının tümü için karar alınarak dağıtım yapılabilecek.

    Tek ortaklı limited şirkette 2018-2019 yılı kar dağıtımı yapılabilir mi? 2018 yılı karının hepsini dağıtıp 2019 yılı net dönem karının da %25’ini mi dağıtabiliriz?

    Geçmiş yıl karlarının dağıtımına kısıtlama Eylül ayı sonuna kadar yüzde 25 olarak devam etmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBinek oto amortisman ayırma sınırı 2020 yılı için nedir?
    Sonraki İçerikSiber saldırı mücbir sebep kapsamına girer mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz