Ana Sayfa Vergi Anonim şirketlerde duran varlık satışından kaynaklanan kazancını yenileme fonuna atması için yönetim...

Anonim şirketlerde duran varlık satışından kaynaklanan kazancını yenileme fonuna atması için yönetim kurulu kararı alması gerekir mi?

Anonim şirketlerde duran varlık satışından kaynaklanan kazancını yenileme fonuna atması için yönetim kurulu kararı alması gerekir mi?

672
0

Haziran ayında duran varlık satışımız oldu ve yüksek tutarda 679 hesaba gelir yazdık. Bu tutarı 549 hesaba Eylül ayında çekmemizde herhangi bir sakınca var mı? Ayrıca bu işlemi yapmamız için (A.Ş’ yiz) yönetim kurulu kararı mı almamız gerekir mi?

 

Muhasebe kaydını düzeltebilirsiniz. Elde edilen kazancın yenileme fonuna alınacak ise Yönetim kurulu kararı alınması gerekir.

 

 

Aktife kayıtlı binek otoyu karlı bir şekilde sattık. Kazancı yenileme fonuna ekleyebilir miyim?


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAkbil dolum fişleri gider olarak yazılabilir mi?
Sonraki İçerikDepozitoların kiraya sayılması durumunda stopaj bildirimi nasıl yapılacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz