Ana Sayfa SGK Anonim şirketin yönetim kurulu üyeleri Bağ-Kur kapsamında mıdır?

    Anonim şirketin yönetim kurulu üyeleri Bağ-Kur kapsamında mıdır?

    962
    0
    Tek ortaklı anonim şirketin var yönetim kurulu başkanı Bağ-Kur’lu mu oluyor?

    Anonim Şirketlerin Yönetim Kurulu Üyesi Olan Ortaklarının Sigortalılık Statüleri. … Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları yönetim kuruluna seçildikleri tarihten itibaren 4-b kapsamında sigortalı sayılırlar ve en geç 15 gün içinde Sosyal Güvenlik Kurumu (“SGK”)’na bildirilmeleri gerekmektedir.


    2006 yılından beri limited şirket ortağı olan fakat Bağ-Kur tescili yapılmayan kişiyi geriye dönük olarak, ticaret sicil kayıtları ile belgeleyerek 2006 yılından (veya 2008 ekim) tescilini yaptırabilir miyiz?

    Bağ -Kur tescili olanlar için bu sürelerin ihyası mümkündür.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’de ikamet etmeyen şirket ortakları veya yönetim kurulu üyelerine çalışma izni alınmalı mıdır?
    Sonraki İçerikTicari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayınlandı 03.02.2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz